Nieuws/Binnenland

Waarom bederft eten?

Waarom schimmelen boterhammen snel en snoepjes niet? Dat onderzoeken nieuwsgierige kinderen samen met microbioloog Stanley Brul. Tijdens de Wakker Worden Kinderlezingen 15 maart bij Science Center Nemo ontdekken ze dat niet alle schimmels en bacteriën slecht zijn.

Sommige voedingsmiddelen maken er juist handig gebruik van voor smaak en houdbaarheid. De deelnemertjes bekijken schimmels van dichtbij, ontdekken hoe gisten precies in zijn werk gaat en maken een kweek van bacteriën om mee naar huis te nemen.

De lezing is voor alle kinderen tussen 8 en 12 jaar. Met proefjes, opdrachten en door veel vragen te stellen komen ze antwoorden te weten. Elke lezing wordt twee keer gegeven: voor de vroege vogels is er een om 11:00, voor de uitslapers start om 13:00 uur de tweede lezing.

Aanmelden: 020-5313233. Kosten lezing €5, kaartje Nemo €15.

Adres: Oosterdok 2, Amsterdam. www.e-nemo.nl