Nieuws/Buitenland
844771
Buitenland

Nieuwe aanklacht tegen veroorzaker nootjesrel

De Zuid-Koreaanse vrouw die vertraging van een vliegtuig veroorzaakte door amok te maken over verkeerd geserveerde nootjes, heeft een nieuwe aanklacht aan haar broek. Nadat ze vorige maand tot een jaar cel werd veroordeeld wegens het in gevaar brengen van het vliegverkeer, moet ze nu voorkomen vanwege het veroorzaken van „emotionele schade” bij de stewardess.

De stewardess, die de macadamianootjes serveerde in een zakje in plaats van de gewenste porseleinen kom, beweert dat ze is geslagen, geduwd en bedreigd door Cho. Ze eist een schadevergoeding, waarvan de hoogte niet bekend is. Dat staat in een klacht, ingediend bij het hoggerechtshof in New York.

Cho, dochter van topman Cho Yang-ho van vliegmaatschappij Korean Air, liet in december 2014 een vliegtuig terugkeren naar de gate toen het personeel haar klacht over de nootjes verkeerd behandelde. Het vliegtuig met 250 passagiers aan boord was op weg van New York JFK naar Incheon in Zuid-Korea, maar moest naar de terminal terugkeren. Bovendien werd een purser op haar uitdrukkelijke verzoek uit het toestel gezet.