Nieuws/Binnenland
844782
Binnenland

Vrijwilliger rooft clubkas leeg

Kantinemedewerker en jeugdtrainer Ramon B. van voetbalclub AD’69 uit Aalten is met onmiddellijke ingang geschorst toen bleek dat hij een greep in de kas heeft gedaan. B. (38) heeft jarenlang kans gezien geld te verdonkeremanen. Naar verluidt zou het gaan om minstens 12.500 euro.

De fraudezaak slaat in als een bom bij de Achterhoekse dorpsclub. Vooral omdat B. te boek stond als een gepassioneerd vrijwilliger, die zich met ziel en zaligheid inzette voor ’zijn’ club. Niet alleen was hij in zijn vrije tijd veelvuldig in de kantine te vinden, waarvoor hij verantwoordelijk was, maar ook trainde hij de pupillen van het D2-team.

Tegen Ramon B., in het dagelijks leven magazijnmedewerker bij een producent van kerstartikelen in zijn woonplaats, is aangifte gedaan en de club heeft een terugbetalingsregeling met hem getroffen.

Winstmarges

Volgens voorzitter Raimond Smit kwam de affaire aan het licht toen bleek dat de winstmarges van de kantine verder terugliepen. Vervolgens heeft het bestuur een eigen onderzoek ingesteld, waarna het spoor naar B. leidde. „Toen we hem in een gesprek hiermee confronteerden, gaf hij alles toe.”

Het bestuur wil niets kwijt over bedragen, maar volgens een lid van AD’69 heeft de clubleiding tijdens de bijeenkomst aangegeven dat B. tenminste 2,5 jaar lang de boel heeft opgelicht. Dit moet nu onder meer politieonderzoek uitwijzen. Volgens voorzitter Smit is B. geschorst en wordt tijdens een ledenvergadering besloten over zijn toekomst.