Nieuws/Binnenland
844981
Binnenland

Omstreden PvdA'er zwijgt tijdens debat moskee

De PvdA in Gouda laat raadslid Khalid Tatou niet meer het woord voeren tijdens het slotdebat over de omstreden megamoskee. De volksvertegenwoordiger raakte in opspraak vanwege een foto waarop hij met de radicale prediker Tarik ibn Ali poseert tijdens een inzameling voor de moskee.

Tatou was daar als vrijwilliger, maar was tegelijkertijd voor de PvdA woordvoerder in het dossier. De sociaaldemocraten zijn pleitbezorger van het islamitische prestigeproject.

PvdA-fractievoorzitter Marion Suijker wil niet zeggen of de wisseling iets te maken heeft met de integriteitkwestie. "Ik voer als fractievoorzitter het woord. Dat is niet ongebruikelijk op besluitvormende raadsvergaderingen", aldus Suijker.

Tatou liet vorige week nog weten dat hij het wél zelf zou doen: "Vanaf het begin voer ik in dit dossier het woord en dat blijft gewoon zo bij de stemming."

De kans op een megamoskee op de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne is overigens minimaal. De initiatiefnemers lijken er vanwege alle ophef geen heil meer in te zien. In de gemeenteraad zijn alleen coalitiepartijen PvdA, GroenLinks, D66 en Gouda Positief enthousiast, maar dat is geen meerderheid. De stemming is morgenavond.