Nieuws/Binnenland
845252193
Binnenland

’Je mag eropuit, maar niet op deze manier’

Politie bekogeld met flessen bij feest met honderden jongeren in Den Bosch

Den Bosch - De politie heeft woensdagavond een einde gemaakt aan een groot feest op het strand bij de Zuiderplas in Den Bosch. Honderden jongeren waren daar bij elkaar gekomen en gingen niet zomaar weg. „Een bezoek aan het strand, park en water kan gewoon, maar maak er geen rotzooi van”, zegt een gemeentewoordvoerster nadien.

Ongeveer 400 jongeren waren bij de Zuiderplas aan het barbecueën, drinken en dansen. De muziek stond hard aan.

De ravage is enorm.

De ravage is enorm.

Volgens Omroep Brabant ging het beëindigen van het feest niet zonder slag of stoot en moest de politie charges uitvoeren. Daarbij bekogelden jongeren de agenten met flessen. De politie heeft ingegrepen met veel agenten, volgens regionale media ongeveer 50, om de groep jongeren te laten vertrekken. Er zijn geen boetes uitgedeeld.

De feestgangers lieten een enorme bende achter. In het gras bij de plas is nog allerlei rommel te zien. Door de coronamaatregelen is er een dikke streep gezet door tal van zomerfestivals en andere activiteiten. „Een bezoek aan het strand, park en water kan gewoon”, benadrukt een zegsvrouw van de gemeente, maar „maak geen rotzooi, ruim je eigen troep op, denk aan de andere mensen die ook in ’s-Hertogenbosch wonen.”