Nieuws
845439
Nieuws

Horen, zien en meelezen: leestip

Averechtse lynxen en lachende elanden

Gek genoeg zit tv kijken op zaterdagavond niet echt in mijn systeem. Omdat ik midden in de stad woon, is het bij ons altijd net de zoete inval als de winkels dichtgaan en de marktlui hun kramen opruimen. Een wijntje, een lekker hapje, voor ik het weet is de avond alweer bijna om. Een mooi moment om met een lekker, of goed boek op de bank te kruipen.

Ik ben toe aan het laatste hoofdstuk van De averechtse lynx van Sten Treland. Geloof me, David Hewson’s The Killing valt hier zelfs bij in het niet.

Groot was dan ook mijn verbazing toen ik erachter kwam dat Sten Treland een pseudoniem bleek te zijn van de Vlaamse journalist Joost Houtman. Zo grappig dat hij in België de nieuwe Noorse sensatie werd genoemd. De averechtse lynx is het tweede deel van een trilogie. Deel 1,  De lachende eland, verscheen vorig jaar. Het laatste deel, dat vermoedelijk De zwarte olifant zal gaan heten, verschijnt vermoedelijk dit jaar. 

Wil je alles weten van deze mysterieuze schrijver? Morgen staat er in De Telegraaf een groot interview.

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!