Nieuws/Binnenland
845468
Binnenland

Leerlingen Raalte dinsdag thuis

De zestien leerlingen van het Carmel College in Raalte die waren gestrand in Nepal komen naar verwachting dinsdag terug naar Nederland. Dat staat zondag op de website van de school.

Als alles volgens plan loopt stappen de leerlingen maandag op het vliegtuig en komen ze dinsdag om 6.40 uur aan in Düsseldorf. Nar verwachting komt de groep in de loop van dinsdagmorgen aan in Raalte.

De leerlingen (vmbo en praktijkonderwijs) zitten al sinds donderdag vast op de luchthaven van de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Ze zouden donderdag terug naar Nederland vliegen, maar die vlucht werd geannuleerd na een ongeluk op de luchthaven. Inmiddels is het vliegveld weer open.

Woensdag kwam al het vliegverkeer in het Himalayastaatje stil te liggen nadat een Turks passagiersvliegtuig een buiklanding had gemaakt en op een gevaarlijke plek tot stilstand was gekomen. Er is maar één start- en landingsbaan. De berging van het toestel verliep moeizaam. Meer dan 25.000 toeristen zaten vast.

Ondertussen houden de Nederlandse scholieren de moed erin. „We verheugen ons er op om als groep weer in Raalte aan te komen. Vanavond gaan we voor de vierde keer ons laatste avondje uit eten. De stemming is nog steeds prima!”, schrijven ze op de website.

De leerlingen zouden twee weken in Nepal zijn. Voorafgaand aan de reis en tijdens het verblijf hebben ze gewerkt voor een goed doel in het land.