Nieuws/Buitenland
845478
Buitenland

Aanhoudingen na drievoudige moord Zweden

De Zweedse politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met de drievoudige moord in de Zuidwest-Zweedse stad Uddevalla. Dat maakten de autoriteiten zondag bekend. Een van de twee is in staat van beschuldiging gesteld en vastgezet, de andere wordt nog verhoord, maakte de onderzoeksleider zondagmiddag bekend. Beiden worden verdacht van de moord.

Zaterdagochtend vond een jogger op een parkeerplaats in een woonwijk drie lichamen. De slachtoffers zijn twee mannen van begin twintig en een jonge vrouw van achttien jaar. De slachtoffers woonden in Uddevalla. Ze zijn alle drie doodgeschoten.

Bij de aanhouding van de eerste verdachte gebruikte de politie een speciaal arrestatieteam. Hoe de andere verdachte is gegrepen, heeft de politie nog niet bekendgemaakt. Een motief voor de drievoudige moord heeft de politie nog niet gevonden, stellen lokale media. De politie gaat na wat de drie slachtoffers de uren voorafgaand aan de moordpartij hebben gedaan. Duidelijk is dat ze tussen 01.00 en 01.30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn gedood.