Nieuws/Binnenland
845511
Binnenland

Hondendoder meldt zich

De hond die vrijdag levenloos op een hondenuitlaatplek bij de Koolzaadhof in Tilburg werd gevonden blijkt te zijn gedood door zijn baasje.

"Ik heb er onwijs veel spijt van, maar ik deed het om het leven van mijn vriendin te redden", vertelt de man aan Omroep Brabant. Hij heeft zichzelf aangegeven bij de politie.

De pitbull zou vorige week zondag vanuit het niets de vriendin van de Tilburger hebben aangevallen. Het dier zette zijn tanden in het slachtoffer en liet niet meer los. "Het was vreselijk", vertelt de man. Hij bracht eerst zijn kinderen in veiligheid en probeerde de hond weg te jagen. "Mijn vriendin was weerloos. Ze kon zich niet verdedigen. In een vlaag van verbijstering pakte ik een mes en stak ik mijn hond dood."

Hij bracht zijn vriendin met ernstige verwondingen (foto) naar het ziekenhuis. De hond stierf thuis aan de steekwond. "We hebben zelf twee kinderen, ik wilde niet dat hij hen ook zou aanvallen. Dat zou ik mezelf nooit vergeven."

Dat hij de hond heeft begraven en niet de politie heeft ingeschakeld, noemt hij 'een grote fout'. "Het was een traumatische ervaring, dan doe je soms gekke dingen."