Nieuws/Buitenland
845524
Buitenland

Meer arrestaties in moordzaak Nemtsov

De Russische autoriteiten hebben nog twee verdachten opgepakt bij het onderzoek naar de moord op de Russische oppositieleider Boris Nemtsov. Het aantal arrestanten komt daardoor op vijf. Dat heeft justitie zondag gemeld, aldus de Russische persbureaus Interfax en Sputnik.

De autoriteiten hadden zaterdag al de aanhouding van drie verdachten gemeld. Justitie heeft de naam van twee verdachten genoemd. Het gaat om Zaur Dadajev en Anzor Goebasjev. Zij komen uit de noordelijke Kaukasus en zijn zaterdagmorgen vroeg aangehouden. Eén van de drie andere arrestanten zou een jongere broer van Goebasjev zijn.

„Ze worden verdacht van het voorbereiden en het uitvoeren van de misdaad”, aldus een woordvoerder van het ministerie van Justitie zondag. Over het motief voor de moord heeft justitie zich niet uitgelaten.

Volgens Russische media woonden de broers Goebasjev in Moskou en werkte Dadajev lange tijd in de deelrepubliek Tsjetsjenië. Interfax meldde dat een zesde verdachte zichzelf zondag heeft opgeblazen in de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny

Nemtsov werd vorige week vrijdag doodgeschoten op straat in het centrum van Moskou niet ver van het Kremlin. Zijn dochter beschuldigt president Vladimir Poetin ervan achter de moord te zitten. „Hij werd omgebracht omdat hij tegen het Kremlin was. Dat is duidelijk.”