Nieuws
845530
Nieuws

Formule 1 in NL populairder door Max Verstappen

De Nederlandse kersverse Formule 1-coureur Max Verstappen zorgt ervoor dat de snelste sport ter wereld populairder wordt op Nederlandse bodem. Uit onderzoek van De Telegraaf en Autovisie blijkt dat meer mensen Formule 1 gaan kijken nu Verstappen in de F1-wereld is gestapt.

Op de stelling ‘door deelname Max Verstappen ga ik zeker weer Formule 1 kijken’ kwamen meer dan 6.330 reacties binnen. Een flinke meerderheid van 79 procent gaat Formule 1 volgen door de komst van Max. Slechts 21 procent zegt dat niet te doen.

Verwachtingen

De verwachtingen zijn hoog. De ene lezer geeft aan dat er zekerheid is dat Verstappen succesvol wordt, terwijl de andere persoon eerst de kat uit de F1-boom kijkt. Een ding is zeker: ‘onze’ Max heeft er zin in. Volgens hem kende hij een 'een heel goede' voorbereiding op zijn eerste seizoen in de Formule 1 en heeft hij grote plannen voor zijn debuut in Melbourne op 13, 14 en 15 maart.

Dank aan Jos

Volgens Max heeft hij zijn succes ook veel aan zijn vader Jos Verstappen te danken. “Je hebt me enorm geholpen om te worden wat ik nu ben. Dank dat je zo’n goede vader, coach, tuner en vriend bent”, meldde de 17-jarige coureur op zijn officiële Instagram-account toen Jos op 4 maart jarig was.