Nieuws
845534
Nieuws

Gouden Film voor Jack bestelt een broertje

De familiefilm Jack bestelt een broertje heeft meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Daarom is de film beloond met een Gouden Film, de prijs die het Nederlands Film Festival (NFF) uitreikt bij deze mijlpaal. Dat heeft het NFF zondag bekendgemaakt.

Jack bestelt een broertje vertelt over een jongetje met twee moeders die heel graag een broertje wil hebben. Als zijn moeders geen aanstalten maken hem zijn zin te geven, gaat hij zelf op zoek naar een man die hem kan helpen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Georgina Verbaan, Jelka van Houten, Gijs Naber en Tygo Gernandt. Het is de derde Nederlandse productie die dit jaar een Gouden Film in de wacht sleept: eerder werden Homies en Michiel de Ruyter al met de prijs bekroond. Die tweede heeft inmiddels al meer dan een half miljoen bezoekers getrokken.

Record

De eerstvolgende Nederlandse film die een mijlpaal bereikt, is vermoedelijk de komedie Gooische Vrouwen II. Deze staat op het punt de 2 miljoen bezoekers te passeren. Het zou voor het eerst in drie decennia zijn dat een Nederlandse productie zo veel bezoekers trekt. De laatste film die dit lukte, was Flodder van Dick Maas uit 1986. Het NFF kan nog niet zeggen wat voor speciale prijs er verbonden is aan het behalen van 2 miljoen bezoekers.