Nieuws/Binnenland
845537
Binnenland

'Vader doodde kinderen'

De macabere vondst van drie lichamen van een gezin in een huis aan de Landmanweg in Etten-Leur heeft de West-Brabantse plaats gistermiddag opgeschrikt. Buurtbewoners spreken van een dramatische dag.

In het huis vonden agenten rond twee uur de lichamen van vader Necati Çelik (41) en zijn dochter van 9. Het lichaam van vermoedelijk de 20-jarige zoon is nog niet definitief geïdentificeerd. Zijn ex-vrouw Nesrin (41) was op dat moment niet thuis en lijkt niks met de dood van haar kinderen en Çelik te maken te hebben. Ze is gehoord door de politie en is geen verdachte in de zaak.

Wat zich exact in de woning in de nieuwbouwwijk aan de rand van Etten-Leur heeft afgespeeld, is onduidelijk. Buurtbewoners vermoeden dat Çelik eerst zijn kinderen vermoordde, om vervolgens de hand aan zichzelf te slaan. De politie wil hier niets over zeggen en zet het onderzoek vandaag voort.

„Toen zij en haar kinderen hier kwamen wonen, moest het huis flink onder handen worden genomen. Onder meer de vloer en de muren moesten worden gedaan. Ook vroeg ze of we in de gang een beveiligingscamera wilden inbouwen”, zegt een man die de verbouwing coördineerde en gistermiddag naar de plaats delict kwam.

„Ze was van haar man gescheiden en leek daar erg blij mee te zijn. Met een andere vrouw leidde ze een kinderdagverblijf in Breda. Ze kwam toen over als een krachtige vrouw, die haar zaakjes na flink wat ellende op orde had.”

Failliet

Het rooskleurige beeld dat de man schetst, lijkt verre van compleet te zijn. Het kinderdagverblijf ging in januari failliet.

In het bijbehorende faillissementsverslag staan enkele opmerkelijke passages over de oorzaak ervan. „Een persoonlijke ruzie tussen de indirect bestuurders is volledig uit de hand gelopen. De inventaris van het kinderdagverblijf is nagenoeg volledig vernield. Op last van de GGD en de politie heeft het kinderdagverblijf moeten sluiten. Daarbij heeft één van de bestuurders onverschuldigde bedragen opgenomen als gevolg waarvan het personeel niet meer kon worden betaald”, valt in het faillissementsverslag te lezen.

Ook kennissen van de familie zeggen dat het wel vaker ’hommeles’ was in het huis aan de Landmanweg, waar Çelik vaak over de vloer kwam. Zij zeggen dat de politie regelmatig poolshoogte kwam nemen.