Nieuws/Binnenland
845546
Binnenland

Piet (69) en Klaske (65) Kraak

De kampeerpassie van...

Vandaag is alweer de tiende en tevens laatste aflevering van KampeerTV (zondag, 17:00 RTL4). In deze episode volgen we Piet en Klaske Kraak uit Heerenveen die een, door de Reiskrant geselecteerd, uitstapje ondernemen. Hier een kennismaking:

Aflevering 10

Wie: Piet (69) en Klaske (65) Kraak

Waar vandaan: Heerenveen

Hoelang camperen jullie al? “Sinds 2000 trekken wij eropuit met onze camper. Daarvoor zijn wij veel op zeilvakantie geweest.”

We zijn dol op camperen, omdat… “Je heerlijk mobiel bent en je je eigen huisje bij je hebt waarmee je gemakkelijk van plek naar plek trekt. Dat gevoel van vrijheid hadden we ook al toen we nog veel zeilden, maar nu zie je het landschap ook eens vanaf een andere kant. We gaan vaak naar plekken toe waar we ook met de boot geweest zijn.”

Favoriete camperplek: “Spanje en het gebied rond Ootmarsum.”

Waarom zijn dat jullie favoriete camperplekken? “In Spanje is het natuurlijk bijna altijd heerlijk weer en het gebied rond Ootmarsum is een heerlijk rustig fiets- en wandelgebied. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken.”

Waar staan jullie in 2015 met de camper? “In januari gaan we weer naar Spanje toe.”

Jullie leukste kampeerherinnering: “Ik weet nog heel goed dat we met onze camper in het Horsterbos, vlakbij Zeewolde op een parkeerterrein stonden. We werden ’s ochtends wakker en schoven de gordijnen een eindje open. Het had een beetje gesneeuwd en vlakbij onze camper stonden ineens twee reeën. Dat was een heel bijzondere ervaring.”