Nieuws/Buitenland
845581
Buitenland

Tientallen doden bij aanslagen Noord-Nigeria

Zeker veertig mensen zijn omgekomen door drie bomaanslagen in de Noord-Nigeriaanse stad Maiduguri. Twee aanslagen werden gepleegd op twee markten, niet ver van elkaar. Een derde ontploffing gebeurde bij een druk busstation. Het gaat waarschijnlijk om drie zelfmoordterroristen die zichzelf tot ontploffing brachten, berichtte de BBC zaterdag.

De eerste explosie gebeurde vroeg in de ochtend op een vismarkt. Kort daarop was er een ontploffing op een andere markt in de stad. Een getuige zei tegen de BBC dat het om een vrouw ging die zichzelf opblies bij de ingang, omdat ze daar werd gecontroleerd. Een tweede vrouw had ook de markt als doelwit, maar blies zich op bij een busstation niet ver daarvandaan.

Het aantal doden loopt waarschijnlijk op. De autoriteiten in de stad lieten weten dat het moeilijk is om een definitief aantal te geven, omdat er overal lichamen en lichaamsdelen verspreid lagen.

Maiduguri is de hoofdstad van de deelstaat Borno, waar terreurorganisatie Boko Haram haar thuisbasis heeft. Eind januari en begin februari heeft Boko Haram de stad aangevallen, maar het leger wist de aanvallen af te slaan.