Nieuws
845606
Nieuws

Nederlandse jongeren gestrand in Nepal

Zestien leerlingen van het Carmel College in Raalte zijn met hun begeleiders gestrand op de luchthaven van de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Dat staat op de website van de school. Ze zouden donderdag terug naar Nederland vliegen, maar die vlucht werd geannuleerd na een ongeluk op de luchthaven.

Woensdag kwam al het vliegverkeer in het Himalayastaatje stil te liggen nadat een Turks passagiersvliegtuig een buiklanding had gemaakt en op een gevaarlijke plek tot stilstand was gekomen. Er is maar één start- en landingsbaan. De berging van het toestel verloopt moeizaam. Meer dan 25.000 toeristen zitten vast.

Zaterdag zou er weer gevlogen kunnen worden, is de verwachting.

De Nederlandse scholieren houden de moed erin, schrijven ze op de site, al weten ze nog niet wanneer ze kunnen terugvliegen. Om de tijd te doden heeft de groep een activiteitenprogramma bedacht, met onder meer een bezoek aan het oude koninklijk paleis.

De leerlingen (vmbo en praktijkonderwijs) zouden twee weken in Nepal zijn. Voorafgaand aan de reis en tijdens het verblijf hebben ze gewerkt voor een goed doel in het land.