Nieuws/Buitenland
845626
Buitenland

Bultrug aangespoeld in Californië

Een 8 meter lange bultrug is aangespoeld voor de kust van Monterey in Californië. Wetenschappers denken dat het dier slechts drie jaar oud was.

De bultrug werd donderdagavond voor het eerst levend in het water gesignaleerd. Toen waren er geen duidelijke tekenen dat er iets mis was met het dier.

Biologen van de Universiteit van Californië hebben het karkas vrijdagmiddag bestudeerd. ,,Het dier is mager. We vonden een groot aantal wormen. Dit kan erop wijzen dat het dier al ziek was, voordat het stierf.''

Het gebeurt slechts ééns in de paar jaar dat er op die plek een bultrug aanspoelt. ,,Ondanks het trieste einde van het dier, is dit voor wetenschappers een enorme leerervaring.  Het biedt ons de mogelijkheid om meer te weten te komen over het leven in de oceaan'', zegt wetenschapper Robin Dunkin.

Het dier zal niet van het strand worden verwijderd. ,,Wellicht dat het weer terug de zee in spoelt. Het is in ieder geval zeker dat er een hele hoop dieren zijn, die hier een behoorlijke maaltijd aan hebben.''