Nieuws/Binnenland
845631
Binnenland

Bergingswerk spoor Tilburg nog in volle gang

In Tilburg is het bergingswerk na de botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein van vrijdag nog volop in gang. Uit een beschadigde ketelwagon wordt de brandbare stof butadieen overgepompt naar een andere wagon. Dat gaat nog tot het eind van de middag duren, liet een woordvoerder van de politie zaterdag weten.

Een politiehelikopter heeft zaterdagochtend vanuit de lucht overzichtsfoto's gemaakt voor het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Door het ongeval liep de treinconducteur een hoofdwond op en zeven andere mensen kneuzingen.

Na de botsing lekte uit de goederentrein de stof butadieen. Het lek is eerst provisorisch gedicht. Evacuatie is zaterdag tijdens het overpompen niet nodig. Butadieen is een koolwaterstofverbinding die vergelijkbaar is met benzine. Specialisten zijn voor het karwei aanwezig, aldus de politiewoordvoerder. In totaal zijn zaterdagochtend op het stuk spoor tientallen mensen van verschillende diensten in de weer.

Vanwege het bergings- en herstelwerk wordt het treinverkeer rond Tilburg naar verwachting niet voor de nacht van zaterdag op zondag hervat. Er worden bussen ingezet.

Voor het andere verkeer is ook een stuk van de nabijgelegen Ringbaan-West afgesloten. Dat is een belangrijke toegangsader van Tilburg.