Nieuws/Binnenland
845644
Binnenland

PRIMEUR

Primeurs onder de zeilboten op de Hiswa

Er zijn een aantal opvallende primeurs te zien onder de zeilboten op de Hiswa

Winner 11Na vorig jaar de Winner 8 en het jaar daarvoor de Winner 9 te hebben geïntroduceerd komt de werf dit jaar met een nieuwe Winner 11. In tegenstelling tot de vorige jachten is de nieuwe 11 ontworpen door Simonis Voogd Design. Het is een elegant en snel jacht met twee of drie hutten versie.

RS AeroDe RS Aero is een zwaardboot voor volwassenen, maar deze weegt slechts 30 kilo. Daarmee is deze boot zelfs lichter dan een Optimist.

Wanderer 40PDit is een ruim polyester zeiljacht met klassieke lijnen, twee meter stahoogte in de kajuit en een midzwaard, waarmee het vaargebied bijna onbegrensd wordt

Fareast 28RDeze snelle racer is een compacte versie van de 31R. De romp is met vacuüm injectie gebouwd en het roer en de liftkiel zijn van epoxy glasvezel laminaat. Door het geringe gewicht is de 28R gemakkelijk trailerbaar.

Zeilschool op het Nieuwe MeerFlorence en Claudine zijn twee ondernemende zeilsters die een nieuwe zeilschool aan het Amsterdamse Nieuwe Meer zijn gestart. Ook bieden zij voor de woensdag en/ of vrijdagmiddag buitenschoolse opvang op het water aan.