Nieuws
845645
Nieuws

Aflevering 58

Een nieuwe kans

Thomas zat onderuitgezakt in een stoel, de lange benen uitgestrekt. Hij schoot overeind toen Bibi de lunchroom binnenkwam. Alsof hij wist hoe sexy ze dat vond, haalde hij zijn hand door zijn haar. Dat schoot meteen alle kanten op, zoals gewoonlijk. ‘Daar ben je dan’, zei hij zacht. Zijn blauwe ogen werden iets donkerder en hij glimlachte. ‘Jezus’, dacht Bibi, ‘wat is hij toch aantrekkelijk.’

‘Dus’, zei ze, ‘je bent weg bij je vriendin. Hoe dat zo ineens?’ Ze kon er niks aan doen dat haar stem een beetje stuurs klonk. ‘Ik kon al maanden alleen aan jou denken’, zei Thomas. ‘Ik ging me steeds meer afvragen wat ik bij haar deed. Er was niks meer tussen ons. Misschien is dat er ook wel nooit echt geweest.’ ‘En nu?’ vroeg Bibi. ‘Nu hoop ik dat jij me nog een kans wil geven,’ zei Thomas, ‘maar ik vraag me zelf ook af of ik die verdien.’ Hij lachte een beetje treurig. De kuiltjes, waar Bibi zo enorm op viel, verschenen desondanks in zijn wangen.

Ongewild vergeleek Bibi de man die tegenover haar zat en die zo lang een hoofdrol had gespeeld in haar dromen met de jongen die ze pas een paar dagen kende. De avond die achter haar lag, trok aan haar geestesoog voorbij. Hoe ze eerst tosti’s hadden gegeten en daarna Risk gespeeld waarbij Nick haar volledig had ingemaakt. Hoe ze de slappe lach hadden gekregen en de intense blik waarmee hij haar af en toe plotseling had aangekeken, de lange wimpers iets geloken boven de donkere ogen. De trieste klank van zijn trompet toen hij uiteindelijk diep in de nacht toch nog voor had gespeeld. Het had iets magisch gehad. Alsof er meer sterren aan de hemel stonden dan anders.

Ze riep zichzelf tot de orde. ‘Doe normaal Bips’, zei ze in gedachten. ‘Nick is 23. Dit is een no-go. Dat kan echt niet. Het was gewoon een leuke avond en daar houdt het mee op. Je bent verdorie twee keer zo oud als zijn fans.’ ‘Natuurlijk geef ik je nog een kans’, hoorde ze zichzelf tegen Thomas zeggen. In haar zak voelde ze het boodschappenbriefje branden dat haar bovenbuurman haar mee had gegeven. Want hij stond er op die avond voor haar te koken.

‘Mag ik je dan mee uit eten nemen dadelijk?’, vroeg Thomas.

 

Twitter mee over Bibi's avonturen via #bibiswereld

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");