Nieuws
845647
Nieuws

Praat mee

'Ik in een topfunctie? Mij niet gezien!'

Al jaren wordt er geroepen dat meer vrouwen de kans moeten krijgen om een topfunctie te bekleden. Maar waarom eigenlijk? Het merendeel van de vrouwen ziet hier zelf namelijk helemaal niets in en wordt bovendien ook veel liever aangestuurd door een man. Herkennen jullie dat?

Ondanks de berichten over vrouwendiscriminatie en glazen plafonds heeft ruim dertig procent van de vrouwen tóch het liefst een man als leidinggevende. Dit blijkt uit onderzoek van Bureau Consumenten Onderzoek.

Het zogenoemde vrouwenquotum is voor veel vrouwen tevens geen onderwerp van discussie. Ruim 68 procent ziet namelijk helemaal niets in een wettelijke verplichting om een bepaald percentage van topfuncties aan vrouwen toe te wijzen.

Gezelligheid op de werkvloer

Mannen zijn op hun beurt wél erg blij met hun vrouwelijke collega's op de werkvloer. Zo vindt negen op de tien mannen dat vrouwen positief bijdragen aan de sfeer in een team, zorgen voor veel gezelligheid en zien ze het als een pluspunt dat vrouwen een andere kijk hebben op bepaalde zaken.

Al zijn de mannelijke collega's niet alleen maar positief. Zo vinden ze het ergerlijk dat vrouwen kletsen over andere vrouwelijke collega's, hebben ze moeite met het feit dat vrouwen zich bij zakelijke conflicten persoonlijk aangevallen voelen en vinden ze jaloezie op de werkvloer een minpunt.

Hebben jullie ook het liefst een man als baas? En hoe denken jullie over het vrouwenquotum: vinden jullie dit ook onzin? En herkennen jullie de punten die mannen aanstippen?

Praat mee!