Nieuws
845650
Nieuws

Eerste stadionverboden wegens rellen Rome

Een eerste groep Feyenoordsupporters heeft wegens wangedrag rond de voetbalwedstrijd tegen AS Roma een stadioverbod gekregen voor De Kuip. Dat is gebeurd nadat justitie in Nederland de namen van vijftien relschoppers had doorgegeven.

Het gaat om fans die in Rome waren opgepakt bij de rellen in de stad en die een transactie hebben betaald of voor de rechter zijn verschenen. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie bevestigde zaterdag een bericht hierover van het AD. De verwachting is dat nog enige tientallen stadionverboden zullen volgen.

Bij de rellen ontstond een miljoenenschade. Onder meer de oude Barcaccia-fontein bij de Spaanse Trappen moest het ontgelden.

Vooralsnog gaat het bij de stadionverboden om mensen die in Rome al direct werden opgepakt. Maar als het aan justitie ligt komen daar ook nog fans bij die zullen worden aangehouden op basis van camerabeelden. De politie in Rotterdam is volop bezig met het bekijken van beelden die ze uit de Italiaanse hoofdstad heeft gekregen. Ook heeft de politie gevraagd of mensen die opnames tijdens de rellen van Feyenoordsupporters in Rome hebben gemaakt, de beelden willen opsturen.

Justitie geeft de namen van degenen die tegen de lamp zijn gelopen door aan de KNVB en Feyenoord. Op een later tijdstip wordt voor iedereen afzonderlijk de lengte van het stadionverbod bepaald.

.