Nieuws
845654
Nieuws

Hoofdkwartier Netflix in Amsterdam

De razend populaire online videodienst Netflix heeft gisteren stilletjes zijn intrek genomen in zijn nieuwe Europese hoofdkwartier in Amsterdam.

’s Avonds werd het pand aan de Keizersgracht feestelijk geopend door een klein gezelschap, onder wie staatssecretaris Dekker (Media).

De VVD-bewindsman is er trots op dat Netflix voor Nederland heeft gekozen. Hij hoopt dat het de medewerkers inspireert om een show over Nederland te gaan maken. Dat gebeurde al in Noorwegen, waar de videodienst samenwerkte met de Noorse tv om hitserie Lilyhammer te maken. De dienst heeft in elk geval een goede keus gemaakt door naar Amsterdam te komen, vindt Dekker. „Nederland loopt immers al voorop als het gaat om het exporteren van tv-formats.” Hij prees Netflix omdat het de broodnodige innovatie brengt voor de tv-markt.

Joris Evers, die vicepresident is bij Netflix, vertelt dat het pand aan de Keizersgracht nu al bijna uit zijn voegen barst. „Het is nu nog het Europese hoofdkwartier, maar het is een kwestie van tijd voor het ook het hoofdkwartier is voor Afrika en het Midden-Oosten.”