Nieuws/Binnenland
845661
Binnenland

Van Rey lekte geheime info naar bouwer

Jos van Rey heeft als wethouder in Roermond jarenlang vertrouwelijke documenten uit vergaderingen tussen burgemeester en wethouders doorgespeeld naar projectontwikkelaar Piet van Pol.

Ook andere geheime gemeentelijke informatie was niet veilig bij Van Rey, schrijft NRC Handelsblad zaterdag op basis van een rechtshulpverzoek van het Openbaar Ministerie aan de Verenigde Staten.

Het gaat om gespreksverslagen en andere documenten die zijn gevonden tijdens huiszoekingen bij Van Rey en Van Pol. Daaruit blijkt dat de twee al sinds 1998, toen Van Rey wethouder werd, geheime onderonsjes hadden. Hierdoor werd Van Pol „in een voorkeurspositie gebracht”, staat in het rechtshulpverzoek.

Zo weet de krant dat in 2003 bij Van Pol een fax binnenkwam met interne informatie van de gemeente over de koop van een parkeergarage. Ook kreeg Van Rey's VVD tienduizenden euro's aan sponsorgeld van bouwbedrijven, via een bedrijf op naam van zijn kinderen. „In ruil voor zijn medewerking, dan wel die van de gemeente Roermond, voor het verkrijgen van een opdracht en/of vergunning”, is te lezen.