845697
Binnenland

Passagierstrein botst op goederentrein

Het lek in de goederentrein met butadieen, die vrijdag in Tilburg door een passagierstrein werd geraakt, is provisorisch gedicht door bevriezing. Door de botsing zijn acht mensen gewond geraakt, aldus de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

In de trein zaten circa veertig mensen. De meesten werden door de botsing door de trein geslingerd. De treinmachinist is met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht. Zeven mensen liepen kneuzingen op, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De meeste passagiers zijn inmiddels vertrokken.

Het butadieen dat in de trein zit is een koolwaterstofverbinding die vergelijkbaar is met benzine. Butadieen is wel brandbaar, maar niet gevaarlijk voor de gezondheid. Aanvankelijk meldde de Veiligheidsregio dat de goederentrein lpg vervoerde.

Treinverkeer

De botsing gebeurde in de omgeving van het Reitseplein in Tilburg. Het treinverkeer tussen Tilburg en Breda is stilgelegd. De wegen rond het Reitseplein zijn afgezet. Een woordvoerder van DB Schenker, de eigenaar van de goederentrein, liet weten dat de passagierstrein op de achterkant van de stilstaande goederentrein reed.

Zolang het lek in de goederentrein met butadieen nog niet definitief is dichtgemaakt, blijft de goederenwagon staan. De Veiligheidsregio weet niet hoelang het dichten van het lek gaat duren.

Zat u aan boord van de trein en wilt u uw verhaal vertellen? Mail ons dan. Onze verslaggever neemt dan contact op.