Nieuws
845716
Nieuws

'Belastingspionnen in Griekenland'

Griekenland wil studenten en toeristen inzetten als undercover-belastinginspecteurs. Zij moeten in de gaten houden of ondernemers niet frauderen en keurig btw afdragen. Dat meldde de Britse krant Financial Times vrijdag op basis van een brief met nieuwe voorstellen van de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis.

In zijn brief aan zijn Nederlandse ambtsgenoot, en voorzitter van de eurogroep, Jeroen Dijsselbloem licht de Griekse minister toe hoe hij de aanhoudende financiële problemen van Griekenland wil oplossen.

Gokken

Behalve aan de btw-spionnen denkt hij onder meer ook aan het verstrekken van vergunningen voor gokken via internet. Dat zou volgens hem jaarlijks 500 miljoen euro kunnen opbrengen.

Spionnentraining

De 'belastingspionnen' zouden voor korte tijd, hoogstens twee maanden per persoon, worden ingehuurd. Na een korte training moeten zij zich, voorzien van opnameapparatuur, voordoen als klanten en fraudeurs ontmaskeren. Volgens de minister kan alleen het idee dat deze inspecteurs rondlopen al zorgen voor een gedragsverandering.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo