Nieuws/Binnenland
845881
Binnenland

Rotterdam: van acht tot middernacht

MUSEUMNACHT010

Het wordt een latertje voor mensen die vanavond Rotterdam aandoen. Zo'n 25 musea en culturele instellingen openen namelijk de deuren voor Museumnacht010. En dat zijn niet de kleinste musea; ook grote jongens zoals het Wereld museum, de Kunsthal en het Booijmans zijn open.

Van 20.00 tot 24.00 uur kunt u genieten van meer dan 65 tentoonstellingen, muziekoptredens, workshops en rondleidingen. Cultuurliefhebbers kunnen dus tot de late uurtjes 'kunst hoppen' en een duik nemen in cultureel Rotjeknor. Een favoriet schilderij? Vanavond kunt u het bekijken in de avonduren.

Maar er is meer. Zo doet het Belasting & Douane Museum ook mee aan dit nachtelijke feestje. De blauwe envelop die bij iedere burger op de deurmat valt wordt dit jaar honderd jaar. En, wie jarig is trakteert. Het museum is dus vanavond omgetoverd in een 'Blue Zone'. Maak van de - oh zo bekende - envelop een doosje, pimp het vervolgens met lintjes, strikjes, bloemen en hartjes. Zo wordt de (bij veel mensen gevreesde) blauwe envelop een vrolijk doosje wat door het museum gevuld wordt met 'zwart geld' (drop). Deze avond ontvangt u dus iets terug van de belastingen.

Het Maritiem Museum weet alles van gevoelens van heimwee en verlangens van de zeeman. Duik in de tentoonstelling Sex & The Sea (tijdens de Museumnacht010 voor het laatst), en waan je aan boord van een cruiseschip. Klim aan boord van de laatst werkende graanelevator ter wereld in de prachtig verlichte museumhaven, neem een drankje in de cocktailbus en swing tot in de late uurtjes.

 

Ook het Feyenoord Museum doet mee aan de Museumnacht. Breng een bezoek aan de monumentale Olympiazijde van Stadion Feijenoord en ga mee met de speciale korte rondleiding langs de kunstwerken van het stadion. Naborrelen kan in het Feyenoord Museum.

Deelnemers: Aboriginal Art Gallery, Belasting & Douane Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, Chabot Museum, Feyenoord Museum, Galerie Christian Ouwens, Galerie Frank Taal, Garage Rotterdam, Goethe-Institut, Kunsthal Rotterdam, Mariniers Museum, Maritiem Museum, Museum Rotterdam, Museumwoning Huis Sonneveld, SKVR Fotografie & Media, Het Natuurhistorisch, Nederlands Fotomuseum, Het Nieuwe Instituut, RAAF, RAM & ramfoundation, Showroom MAMA, Stadsarchief Rotterdam, TENT, V2_Instituut voor Instabiele Media, WORM, Witte de With Center for Contemporary Art.

De passe-partout van €17,50 biedt toegang tot alle locaties en tot het speciale bus- en tramvervoer tussen de locaties.

Tickets: www.museumnacht010.nl/tickets