Nieuws/Buitenland
846419
Buitenland

Nieuwe verhoren in Uber-verkrachtingszaak

De uitspraak van een Indiase rechtbank in de zogeheten UberPOP-verkrachtingszaak laat op zich wachten. De taxichauffeur die begin december een vrouw zou hebben verkracht, mag dertien getuigen in het proces tegen hem opnieuw horen. Onder de teruggeroepen getuigen is onder anderen het slachtoffer, meldden Indiase media woensdag.

De 25-jarige vrouw deed in december aangifte van de verkrachting. De chauffeur zou haar na een etentje naar een afgelegen deel van de hoofdstad New Delhi hebben gereden toen ze in de taxi was ingedut. Daar verkrachtte hij haar. Ook zou de chauffeur het slachtoffer met de dood hebben bedreigd wanneer ze aangifte zou doen.

Uber werd ervan beschuldigd de via de app aangesloten chauffeurs onvoldoende te controleren. Volgens een Indiase politie bracht de zaak tekortkomingen aan het licht van de taxidienst op het gebied van veiligheid, maar Uber weersprak dat. De vrouw heeft inmiddels in de Verenigde Staten een zaak aangespannen tegen Uber omdat de dienst volgens haar de achtergrond van de chauffeur niet had nagetrokken.