Nieuws/Buitenland
84675262
Buitenland

„Het dier was erg volgzaam”

Man neemt coyote mee: ’Dacht dat het een herdershond was’

New Bothwell - Een man uit de Canadese plaats New Bothwell heeft afgelopen week een gewonde coyote in zijn auto geladen, nadat hij het dier had aangereden. De man was in de veronderstelling dat het om een herdershond of husky ging. „Het dier was erg volgzaam,” zo vertelt de man aan CBC News.

Eli Boroditsky reed 90 kilometer per uur toen hij de coyote aanreed. De Canadees zegt er niet aan te hebben gedacht dat het om een wild dier kon gaan.

„Ik wilde het dier niet aan de kant van de weg achterlaten. Ik dacht dat het een hond was, die aangevallen kon worden door wilde dieren,” aldus Boroditsky.

’Dat is geen hond’

De man reed door naar zijn werk en zag daar zijn collega’s. Eén van hen wees de man erop dat er geen herdershond of husky op de achterbank lag, maar een coyote. Dat verbaasde de man enorm: het dier was erg zachtaardig en liet zich ook aaien.

Goed nieuws

Uiteindelijk besloot Boroditsky toch maar een opvangcentrum in te schakelen om naar het dier te laten kijken. Inmiddels is de coyote opgevangen door Wildlife Haven Rehabilitation Centre. Daar bleek dat het dier - dat afstamt van de wolven - geen gebroken botten heeft. De Canadese nieuwssite meldt dat het dier over een week weer terug de natuur in mag.

Zoe Nakata, die werkzaam is bij de opvang waar de coyote verblijft, waarschuwt dat het oppikken van een gewond dier niet zonder risico’s is. De kans dat een mens wordt aangevallen omdat een dier zich bedreigd voelt, kan groot zijn. Boroditsky zegt nu te begrijpen dat het een riskante zet was, maar dat hij simpelweg probeerde een kwetsbaar dier te helpen.