Nieuws
846954
Nieuws

Horen, zien en meepraten: tv-tip van de dag

'Ik leef al jaren op bordjes vla'

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!

De eerste helft van het televisieseizoen zit er alweer op. Jammer dat straks een paar van mijn favoriete programma’s ophouden. Maar, een nieuwe ronde betekent ook nieuwe kansen. Vanavond begint op RTL 5 een programma om van te smullen.

Hoewel… dit moet je vooral  niet al te letterlijk nemen. In Bizarre Eters helpt Dennis Weening namelijk kandidaten van hun vreemde eetgewoontes af. En dan hebben we het niet alleen over junkfood-verslaving. Zo is er een kandidaat die al jaren leeft op bordjes vla, een ander breekt het zweet al uit bij het zien van groene groente.

"Ik ben absoluut geen gezondheidsgoeroe", laat Weening weten. "Ik loop niet warm voor linksdraaiende yoghurt en ben ook niet van de besjes." Wel mogen we hem wakker maken voor zijn favoriete chips, chipitos en hamkaas, en een flesje bier. Zijn gevoel voor humor geeft de kandidaten blijkbaar moed om het onmogelijke in het mogelijke om te zetten; afkomen van hun vreemde eetverslaving.

Ik moet toegeven, zelf heb ik ook wel een afwijking. Elk jaar krijg ik op eerste kerstdag van mijn dochter een snoeppot met afgepast 365 bananenschuimpjes. De echte hè, zonder suiker! Elke dag één, dat is de regel. Ik word er geregeld op gecontroleerd. Als ik me niet aan de regels houd, ben ik op eerste kerstdag de enige persoon die geen cadeautje krijgt…

En jullie? Hebben jullie ook afwijkende eetpatronen?

RTL 5 - 21:30u - Bizarre eters