Nieuws/Binnenland
847115
Binnenland

Burgemeester Dalfsen boos op Partij voor de Dieren

Burgemeester Han Noten van Dalfsen is boos over een protest van de Partij voor de Dieren in zijn gemeente afgelopen zaterdag. De demonstratie van de PvdD tegen de plaatsing van een mestvergister liep uit de hand, toen boze boeren het plaatsen van protestborden door aanhangers van de dierenpartij probeerden te verhinderen.

PvdA'er Noten laat aan RTV Oost weten dat de PvdD had aangekondigd voor een werkbezoek naar Dalfsen te komen. De gemeente was er niet van op de hoogte dat het daadwerkelijk om een protest tegen de mestvergister ging. De PvdD heeft hierdoor "op onaangename manier" haar geluid laten horen, aldus de burgemeester. Nu is het werkbezoek volgens Noten een "uit de hand gelopen verkiezingscampagne" voor de PvdD gebleken.

'Bedreiging en mishandeling'

Tijdens de demonstratie zou een demonstrante tegen de grond zijn geslagen door een boer. De PvdD had aangekondigd aangifte te zullen doen van bedreiging en mishandeling tegen de betrokken boeren. Noten zegt echter tegen RTV Oost dat bij hem niet bekend is of die aangifte inmiddels binnen is.

De PvdD is verbaasd over de uitlatingen van de burgemeester. De partij wil graag een gesprek met Noten. "De vreedzame en ludieke demonstratie werd gewelddadig verstoord door boeren die vooraf bedreigingen hadden geuit in de richting van een van de buren van de mestvergister," stelt de partij.

Noten gaat maandag langs bij de boer die de mestvergister laat plaatsen. De burgemeester wil ook diens kant van het verhaal horen.