Nieuws
847116
Nieuws

Edisons Pop voor Thé Lau en Typhoon

Thé Lau en Typhoon zijn dit jaar de grote winnaars geworden van de Edisons Pop. Lau kreeg voor zijn solowerk en dat met The Scene de prestigieuze Oeuvreprijs, Typhoon won zowel in de categorie Hiphop als Beste Album.

De uitreiking aan de nog altijd doodzieke Thé Lau in de Amsterdamse Harbour Club was bijzonder, want wie weet was het het laatste publieke optreden van de Bergenaar. De jury gunde hem de Oeuvreprijs voor ,,de optelsom van alles dat Lau één van de meest markante karakters in de Nederlandse popmuziek maakt.”

Lobi da basi

De twee Edisons die Typhoon mee naar huis mocht nemen waren geen verrassing. Zijn vorig jaar uitgebrachte album Lobi da basi getuigt volgens de Edison-jury van grote klasse en een even groot hart. ,,Heel Nederland plukt daar inmiddels de vruchten van.”

Common Linnets

Ook in tal van andere categorieën werden maandagavond Edisons Pop uitgereikt. Zo won The Common Linnets die voor Pop, werd Kensington onderscheiden bij de rockers en won de Eindhovense Amerikaan Martyn met The air between words verrassend vóór wereldtoppers Tiësto en Afrojack bij de Dance.

Thomas Azier (Hylas) en Kovacs (My love EP) vielen in de prijzen in de categorieën Alternative en Nieuwkomer. Django Wagner kreeg een Edison voor de verrijking met zijn zigeunergeluid van de Nederlandstalige Volksmuziek. Dat ook Dotan met Home een beeldje mee naar huis kreeg voor beste Song zal gezien niemand verbazen.

Veertiende

De Edison die Marco Borsato kreeg was daarentegen weer wél bijzonder. Niet de prijs zelf, die voor beste Videoclip, voor zijn duet met Gers Pardoel, Stem. Maar wel omdat het al zijn veertiende is, nadat Borsato in 2011 al de Oeuvreprijs kreeg.