Nieuws
847133
Nieuws

Duurste kaasschaaf ter wereld gestolen

De duurste kaasschaaf ter wereld is afgelopen weekend gestolen uit het Amsterdam Cheese Museum. Het gebruiksvoorwerp is belegd met ruim tweehonderd diamanten en heeft een waarde van 25.000 euro.

De kaasschaaf is zaterdagmiddag tijdens openingstijden uit een afgesloten vritrine in de kelder gestolen. Een medewerker van het museum kwam daar pas 's avonds achter.

Een woordvoerder stelt na het zien van camerabeelden, dat waarschijnlijk twee mannen de diefstal op hun geweten hebben. Dinsdag doet het museum aangifte.

 

Otazu

Boska Holland liet de kaasschaaf in 2007 maken. De schaaf was uitgeleend aan het museum aan de Prinsengracht.

De kaasschaaf is ontworpen door de Argentijnse ontwerper Rodrigo Otazu. „Dit is de mooiste en duurste kaasschaaf ter wereld”, zegt Martijn Bos, directeur van Boska Holland. Volgens hem is de schaaf, die ooit te zien was op de Miljonairs Fair, uniek.

„Het is geen 1 aprilgrap”, aldus een woordvoerster van Boska Holland. Boska Holland is een familiebedrijf dat sinds 1896 bestaat en zich toelegt op kaasaccessoires.

Voor het brengen van de gouden tip die leidt naar de daders, wordt een bijzonder beloning uitgereikt: een kaaspakket en de grootste kaasfondue ter wereld.