Nieuws/Binnenland
847146
Binnenland

Oehoe-gekte op hoogtepunt

De oehoe-gekte in Purmerend begint serieuze vormen aan te nemen: bakker Harry de Groot heeft heuse oehoe-gebakjes op het menu staan. En de taartjes vliegen als warme broodjes over de toonbank...

De Groot lift met zijn zoete traktatie mee met de hype rond de agressieve oehoe. "Normaal gesproken maken we ook paascakejes rond deze tijd, maar dan in de vorm van een kip", aldus Marcel de Groot van de bakkerij. "Eigenlijk waren de gebakjes een grapje, maar inmiddels zijn er al honderden oehoe's gebakken."

Ook café Barista maakt dankbaar gebruik van de hype. De horecazaak serveert sinds kort 'capoehoeccino'. "Er was zoveel te doen geweest met de oehoe, dus we moesten er wel iets leuks mee bedenken", zo laat de barista weten.

De horror-uil heeft de afgelopen weken in Purmerend al veel slachtoffers gemaakt. Vooral patiënten van De Prinsenstichting, een zorghuis voor verstandelijk gehandicapten, lijken het te moeten ontgelden. Bakker De Groot laat aan RTV Noord-Holland weten een paar cakejes aan de stichting te zullen schenken.