Nieuws/Binnenland
847176
Binnenland

Valve maakt vr-bril met HTC

HTC heeft tijdens een persconferentie op de Mobile World Congres in Barcelona een samenwerking met gamebedrijf Valve voor de ontwikkeling van een virtual reality-bril: de HTC Vive.

Eind dit jaar is de lancering van de HTC Vive. De virtual reality-bril wordt uitgerust met meer dan 70 sensoren en maakt het mogelijk 360 graden in een virtuele ruimte te lopen. Hoewel de nadruk ligt op gaming, komen er ook films en educatieve content beschikbaar voor de bril.

Er gingen al een tijdje geruchten dat HTC met een virtual reality-project bezig was. Vorige maand lekten er beelden van de gadget. Volgens website Endagadget is de HTC Vive niet te vergelijken is met de VR-bril die Samsung voor de Galaxy Note 4 uitrolt. De Vive is waarschijnlijk ook helemaal niet geschikt om te gebruiken met een smartphone. Hoe de headset precies werkt en wat het apparaat allemaal kan, is nog niet helemaal duidelijk.

“Een onderneming krijgt zelden de kans om de manier waarop mensen met de wereld omgaan en met elkaar communiceren te veranderen. Wij zijn hier al eerder in geslaagd met onze ontwikkelingen op het gebied van mobiele technologie en zullen dit nu ook gaan doen met virtual reality, waarvan consumenten tot dusver enkel konden dromen”, aldus Mark Moons, General Manager Western Europe bij HTC, over de samenwerking.

“Onze samenwerking met HTC wordt gedreven door ons gezamenlijke doel de meest aansprekende en volledige VR-ervaring te bieden”, zegt Ken Birdwell van Valve. ”Het leveren van content creators met de Vive Developer Edition is een ontzettend belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om dat doel te bereiken.”

Dit voorjaar verschijnt al een Developer Edition van de HTC Vive.