Nieuws
847202
Nieuws

Google+ wordt opgesplitst

Hoewel Google al jaren stelt dat zijn sociale netwerk Google+ een succes is, lijkt het zich nu te realiseren dat er toch verandering nodig is. Het bedrijf gaat de dienst, nu onder nieuw leiderschap van Bradley Horowitz, opsplitsen.

Horowitz, voormalig productmanager bij Google, gaat nu over twee afgesplitste onderdelen: online fotodienst Photos en het nog niet nader geduide Streams. In elk geval valt de populaire videochatdienst Hangouts onder laatstgenoemde. Wat er met de overige onderdelen van Google+ gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Tot in 2014 werd Google+ geleid door Vic Gundotra, maar sinds zijn vertrek is het moreel onder ontwikkelaars van de dienst op een dieptepunt geraakt. Dat meldt TechCrunch. Een groot aantal van hen zijn vrijwillig naar andere projecten overgestapt. Mogelijk dat dit ook tot de beslissing heeft geleid om de meest gebruikte onderdelen van Google+ af te splitsen.

Google+ was een poging van het bedrijf om te concurreren met Facebook, maar het aantal actieve gebruikers bleef constant achter. Hoewel een profiel op de dienst vrijwel verplicht is voor iedereen met een Google-profiel, lijken maar weinig mensen geïnteresseerd in het gebruiken ervan. Ook was er veel kritiek op het verplichten van een profiel voor gebruik van diensten als YouTube.