Nieuws/Binnenland
847216
Binnenland

Weer aanhouding voor liquidatie Huijbergen

Bij de politie heeft zich afgelopen weekend een 55-jarige man uit Vlissingen gemeld die werd gezocht voor betrokkenheid bij de liquidatie van Gintas Macionis vorig jaar in Huijbergen. De politie heeft dat maandag bekendgemaakt. De man uit Vlissingen is tot dusver de zesde officiële verdachte in de liquidatiezaak. De politie zegt dat een drugsconflict de aanleiding was voor de liquidatie.

Vrijdag werd de vermoedelijke opdrachtgever voor de liquidatie aangehouden. Deze veertigjarige Miloud B. uit Amsterdam wordt onder andere beschuldigd van moord, deelname aan een criminele organisatie en witwassen. Zijn voorarrest werd maandag met twee weken verlengd.

Vorig jaar werden al drie verdachten aangehouden voor bemiddeling, voorbereiding en uitvoering van de liquidatie. En in een Duitse cel zit een man die heeft bekend dat hij bij de uitvoering betrokken was.

De 37-jarige Gintas Macionis uit Litouwen werd in februari op de oprit van zijn recreatiewoning in de Brabantse plaats door het hoofd geschoten.