Nieuws
847225
Nieuws

Vreemde beroepen in de reiswereld

Ooit behoefte gehad aan een surfleraar voor je trouwe viervoeter? Of lijkt een lollyman aan het zwembad je wel wat? Ze zijn er! Zie hier een aantal vreemde beroepen in de toeristische branche.  

Surfleraar voor honden

Sinds 2005 leert surfer Teevan McManus zowel gasten als hun honden om hun evenwicht te bewaren op een surfplank. Het begon voor de leraar allemaal toen een Duitse herder hem volgde tot in het water en hij de viervoeter op het board plaatste. Inmiddels geeft hij les in het Loews Coronado Bay Resort in de Verenigde Staten

 

Vliegende oppas

Kleine kinderen die een scène maken op het vliegtuig: passagiers die met Etihad vliegen, zullen het niet gauw meemaken. Sinds 2013 vliegen er nanny’s mee die zich hoog in de lucht ontfermen over de kleinsten. Ze spelen spelletjes en troosten hen wanneer nodig om huilbuien te voorkomen.

Wild manager

Deze managers van de luchthaven in het Zwitserse Zürich spenderen hun dagen op landingsbanen van de luchthaven om te voorkomen dat bevers, eendjes en andere dieren het opstijgen of de landing niet belemmeren.

Lollyman

Jorge mag zichzelf de lollyman van Hilton Los Cabos Golf & Beach Resort in Mexico noemen en wandelt elke namiddag met een karretje vol snoep langs het zwembad - tot groot plezier van de kinderen. Favoriete smaakje niet in voorraad? De man maakt er een creatieve mix van.

 

De parfumbutler

Wat als je uit wil op een vakantiedag en je hebt geen parfum bij? Of wat als je flesje leeg is? Je hoeft alvast niet meteen naar de winkel om een nieuw geurtje te kopen. Een telefoontje naar de parfumbutler in een van de Rosewood Hotels & Resorts volstaat om een breed gamma aan nieuwe geuren te leren kennen en je te besprenkelen met een parfum naar keuze. De butlerservice is dag en nacht beschikbaar.

 

Zonnebutler

De zomer van 2014 was bloedheet in Jersey en dit hotel (The Club Hotel & Spa in Jersey, Verenigde Staten) vond het de perfecte gelegenheid om deze nieuwe job te creëren. De zonnebutler maakt het gasten aan het zwembad extra comfortabel: hij biedt hen verschillende zonnecrèmes aan, maar geeft hen ook gekoelde handdoeken, watermeloen en verstuift water in hun gezicht.

Dokter zonnebril

In het Four Seasons Resort Maldives in Kuda Huraa hebben ze een man, Mohamed Shareef, die zijn dagen vult met het poetsen van zonnebrilglazen van de hotelgasten.

Campingbutler

In het Resort Paws Up in Montana, Verenigde Staten is het glamping op zijn best. Hier leggen outdoorspecialisten je volledig in de watten. Ze organiseren verschillende workshops waarin je onder meer vee leert hoeden en een steak leert bakken. Maar ze voorzien een gezellige bijeenkomst aan het kampvuur ook van gitaarmuziek.

Bootchauffeur

De mannen die de botenvan van het Hilton Waikoloa Village in Hawaï besturen, zijn niet alleen kapitein, ze zorgen ook voor entertainment aan boord. Zo vertellen ze over de rijke geschiedenis van Hawaï en zingen ze liedjes tijdens de tocht.

Winkeltherapeut

Last van een gat in je hand? Dan zal deze winkeltherapeut van het Sheraton Puerto Rico Hotel & Casino je niet helpen om het te dichten. Integendeel. De man stimuleert gasten om geld uit te geven. Hij verklapt onder meer waar de leukste boetiekjes zijn en waar je het meest waar krijgt voor je geld.

Bron: Nieuwblad.be