Nieuws
847226
Nieuws

Marieke valt af

Kopjes thee zonder koekjes

Nou Marjolein, ben benieuwd of je het afgelopen weekend inderdaad alleen thee hebt gedronken.

Op zich is het natuurlijk helemaal niet zo slecht om een tijdje niet te drinken. Ik drink eigenlijk ieder jaar in januari nooit alcohol. Dat werkt als een tierelier: je voelt je altijd fit, je slaapt beter en je valt er nog van af ook. Toch vind ik mezelf minder gezellig. Ik begin op feestjes al om 11 uur te gapen en terwijl mijn geliefde het steeds meer naar zijn zin krijgt (want ik ben dan natuurlijk de hele maand de BOB), wil ik op tijd naar huis.

Ik zag dat vandaag de site www.ikpas.nl online is gegaan, waarbij mensen worden uitgedaagd een maand niet te drinken. Maar goed, dat heb ik dus net gedaan. Ik probeer mijn drankgebruik nu wel te beperken tot feestjes en partijen en dus niet meer bij de maaltijd een fles wijn open te trekken, zeker niet doordeweeks.

Wat ook werkt, is geen toegevoegde suikers meer te eten. Ik lees steeds meer over de negatieve effecten van suiker. Ik las dat voedingsdeskundigen in de VS zeggen dat volgens de nieuwste inzichten je wel weer voedingsmiddelen mag eten die rijk zijn aan cholesterol, maar dat je snoep, koek en frisdrank moet laten staan. Ik heb twee jaar geleden een maand geen suiker gegeten en voelde me daar eigenlijk ook uitstekend bij. Het is wel meer werk dan je denkt, want werkelijk overal wordt suiker aan toegevoegd. Boodschappen doen, duurde twee keer zo lang omdat ik alleen maar etiketten aan het lezen was.

Over lezen gesproken: ik heb afgelopen weekend alle reacties op onze blogs gelezen, zowel op de site als op Facebook. Sommige lezeressen geloven al niet meer in ons, Marjolein. Misschien hebben ze er ook wel een beetje gelijk in, want erg hard gaat het afvallen natuurlijk niet. Misschien willen we het wel niet genoeg. Zouden we allebei die 10 kilo teveel er wel af willen hebben, maar doen we gewoon niet hard genoeg ons best. Ik betrap me soms zelfs al op de gedachte: ‘waarom zou ik eigenlijk ook..?’. Mijn geliefde vindt me prachtig, ik voel me fit en met mijn maatje 42 kan ik nog in alle normale kledingzaken terecht. Lekker leven is óók belangrijk. Maar dan denk ik weer aan die bikini en het feit dat het natuurlijk nét ietsje gezonder is om die 10 kilo teveel wél kwijt te raken. Ik zet ook maar even een kopje thee. Zonder koekje natuurlijk!

Wil je meedoen aan de VROUW Valt-af-challenge schrijf je dan in voor de Valt-af-nieuwsbrief en ontvang als eerste onder meer een wekelijkse dieet- en beweegplan!