Nieuws
847233
Nieuws

Zoek de verschillen tussen deze tweelingzussen

Nog een kleine week en dan barst de strijd los tussen ruim tweehonderd tweelingen tijdens de Nationale Tweelingtest. Hoewel je de eeneiige tweelingen in dit televisieprogramma bijna niet uit elkaar kunt houden, is dat bij Lucy en Maria een stuk eenvoudiger. Deze Engelse meisjes zijn tweeling, maar lijken in de verste verte niet op elkaar. "Niemand gelooft dat we tweeling zijn."

Wie Lucy en Maria op straat tegenkomt, zal waarschijnlijk niet snel zeggen dat het zusjes zijn. Laat staan dat het een tweeling is. Toch is Lucy met haar steile rode haar, blauwe ogen en bleke huid een volle tweelingzus van Maria met haar zwarte krullen, bruine ogen en donkere huid!

Bijzondere combinatie

De meiden kwamen achttien jaar geleden ter wereld in het Engelse Gloucester en hebben hun bijzondere looks te danken aan hun ouders, een gemengd koppel. Vader Vince is blank en moeder Donna half-Jamaïcaans. Deze combinatie zorgde voor deze wel heel bijzondere tweeling.

Hoe kan het dat het uiterlijk van deze meisjes zo sterk verschilt? Door een dubbele eisprong zijn bij het Engelse echtpaar twee eitjes bevrucht. Aangezien ieder eitje eigen genen heeft en de half Jamaicaanse moeder de genen voor zowel een lichte als een donkere huidskleur heeft, heeft Lucy waarschijnlijk het gen voor een lichte huid geërfd en Maria het gen voor de donkere.

 

Tegenpolen

De zusjes hebben twee oudere broers en een oudere zus die er qua huidskleur een beetje tussenin zitten. “Wij zijn gewoon écht twee tegenpolen”, vertelt Lucy. Iets wat ook mama Donna niet onopgemerkt was gebleven bij de geboorte van de meisjes. “Het was een enorme schok voor haar. Vooral omdat ze er niet op voorbereid was, aangezien je op de echo natuurlijk geen huidskleur ziet”, vertelt dochter Lucy.

Niet alleen mama Donna kon haar ogen niet geloven, nog steeds reageren mensen ronduit verbaasd als de meisjes onthullen dat ze tweeling zijn. “Niemand gelooft het. Zelfs als we exact dezelfde outfit aan hebben, lijken we totaal niet op elkaar. Er wordt ons wel eens gevraagd om ons geboortecertifciaat. Om aan te tonen dat wij écht tweeling zijn."

Heb je ook een tweelingzus en lijken jullie ook totaal niet op elkaar? Stuur dan jullie namen en foto naar [email protected] o.v.v. 'Tweeling' en wie weet zie je jouw foto deze week wel op onze site verschijnen!