Nieuws
847277
Nieuws

Apple Watch krijgt 'stroombesparingsmodus'

Het duurt nog een week voor Apple de wereld meer vertelt over zijn slimme horloge. Er zijn echter al weer wat nieuwe details uitgelekt. Zo meldt The New York Times dat de Apple Watch een speciale stroombesparingsmodus krijgt voor als de batterij bijna leeg is waarbij enkel de tijd nog getoond wordt.

Over de accu van de Apple Watch is al veel geschreven. Volgens het bedrijf gaat het horloge ongeveer een dag mee op één oplaadbeurt en moet dus minstens een keer per dag opgeladen worden. Bronnen melden tegenover de Amerikaanse krant echter dat het horloge automatisch in een besparingsmodus springt als de accu bijna leeg is, waarna bijna alle extra opties van de Apple Watch worden uitgeschakeld en je enkel nog de tijd kunt zien.

Volgens dezelfde bronnen zouden verschillende topmensen binnen Apple zich met het project hebben bezig gehouden. Zo is het ontwerp van zowel de hardware als de software grotendeels afkomstig van designhoofd Jony Ive en hebben voormalig Adobe-topman Kevin Lynch en operationeel topman Jeff Williams ook intensief met het project te maken gehad.

Tegenslag

Er waren echter ook tegenslagen. Zo heeft slimme thermostaatfabrikant - en inmiddels Google-dochteronderneming - Nest verschillende Apple-werknemers gekaapt die aan de Apple Watch werkten. Ook werd eerder al bekend dat een aantal sensoren die oorspronkelijk wel gepland waren voor de gadget, niet naar behoren functioneerden. Zo zal er dus geen stressmeter of bloeddrukmeter in zitten.

Tenslotte lieten de bronnen nog tegen de krant weten dat voor het testen van het horloge buiten het Apple-hoofdkantoor een opmerkelijke vermomming werd bedacht. De testers deden een hoesje om het apparaat waardoor hij eruit ziet als een Galaxy Gear, een smartwatch van aartsvijand Samsung.

April

De Apple Watch zal naar verwachting in april te koop zijn. Het goedkoopste model kost $350, maar prijzen van andere versies zijn nog niet bekend. Vermoedelijk onthult Apple dit tijdens zijn persbijeenkomst op 9 maart.