Nieuws/Binnenland
847293
Binnenland

Beraad Terschelling over ontslagzaak

De gemeente Terschelling beraadt zich op vervolgstappen nadat informatie over een ontslagvergoeding voor een boekhouder in de openbaarheid was beland. De Volkskrant berichtte eerder dat de boekhouder binnen de gemeente melding had gemaakt van een boekhoudschandaal.

De man had na een dienstverband van vijf jaar 155.000 euro ontslagvergoeding gekregen. Volgens de krant was het bedrag bedoeld als zwijggeld en blijkt uit documenten dat hem zwaar werd aangerekend dat hij herhaaldelijk kritiek had geuit. De zaak speelde onder interim-burgemeester Rob Bats (VVD).

De woordvoerster zegt dat alleen naar het openbaar worden een onderzoek volgt en niet naar de zaak zelf. „Er was sprake van een arbeidsconflict omdat de man niet goed functioneerde. Dat speelde al voordat hij kritiek uitte. Een akkoord is gesloten en beide partijen zouden daarover geen mededeling doen.”

De jaarrekening van 2013, waarover het gaat, is door een externe accountant gecontroleerd en door de gemeenteraad in juni vorig jaar met algemene stemmen aanvaard, laat de gemeente verder weten.

Deze week is er over de kwestie overleg en wordt mogelijk ook de raad er nog bij betrokken.