Nieuws
847301
Nieuws

13 redenen waarom we dolblij zijn dat de lente weer begint ...

Hoewel wij de winterse weerberichten het liefst zoveel mogelijk vermijden, kon ons geluk vanochtend niet op toen we de voorspellingen voor aankomend weekend zagen. Geloof het of niet, maar het wordt lente! Nou kunnen wij natuurlijk tientallen redenen bedenken waarom we dolblij zijn dat het voorjaar begint, maar voor jullie hebben wij er 13 op een rij gezet!

1. De geur én kleur van verse bloemen

Grasvelden waar kleurrijke krokussen uit de grond schieten, de geur van bloemetjes in bloei, een bosje tulpen op vaas ... daar kun je toch niet anders dan blij van worden?

 

2. De temperaturen stijgen

De lente is het seizoen van de stijgende temperaturen en natuurlijk dé zon! Dat betekent niet alleen meer vitamine D, maar ook meer energie en een beter humeur. Vrolijkheid ten top!

3. Lente delicatessen

Aardbeien, asperges, rabarber: deze lente delicatessen maken van het eten toch een groot feest?

 

---De lekkerste en gezondste lentegroenten---

4. Wakker worden van fluitende vogels

Ontwaken in het licht is natuurlijk al heerlijk, maar als je dan ook nog gewekt wordt door het geluid van de fluitende vogeltjes, dan begin je de dag toch heerlijk? Een betere wekker kunnen wij ons in ieder geval niet bedenken ...

5. De was aan de waslijn

Hoe lekker is het als je 's ochtends met je wasmandje de was aan de lijn kunt hangen om het vervolgens na een dag wapperen in de frisse buitenlucht kunt opbergen?

 

6. Terrasjes

De zonnestralen die je gezicht verwarmen terwijl je in goed gezelschap geniet van een ijskoud biertje of wijntje op een terrasje. Ultiem lentegevoel als je het ons vraagt!

---Zo organiseer je de perfecte barbecue---

7. Buiten eten

Barbecuen, picknicken of gewoon met je bord naar de tuin verkassen: de lente is het seizoen dat we weer buiten kunnen eten.

8. Blije dieren

Koeien die zo blij als een kind als ze na een winter op stal weer de wei in mogen, kuikentjes die uit hun ei kruipen, lammetjes die dolenthousiast ronddartelen: schattigsheidsfactor pur sang!

 

9. Lente-klaar

De teennagels in een vrolijk kleurtje, het wintervachtje van de benen verwijderen en natuurlijk dé voorjaarscollectie! Zeg maar dag tegen die onflatteuze winterkleding en hallo tegen de kleurrijke voorjaarsgarderobe.

---Bescherm je huid tegen de lentezon---

10. Feestdagen

Koningsdag, Pasen, Pinksteren, Moederdag: het barst in de lente van de (vrije)feestdagen! Genoeg redenen voor een knallend feestje!

11. Zonder jas naar buiten

Oké, het duurt misschien nog wel heel even, maar hoe fijn is het als je de deur achter je dicht kunt trekken en je jas aan de kapstok kunt laten hangen?

 

12. Buiten sporten

Hardlopen door het park, een flinke wandeling met de hond of een potje tennis in de ochtendzon: buiten sporten kan weer!

---De vijf mythes over hardlopen---

13. Liefde hangt in de lucht

Of je nou een relatie hebt of als vrijgezel door het leven gaat: de lente is hét seizoen van de liefde!