Nieuws/Buitenland
847302
Buitenland

Vlaamse ouders kamperen voor school kinderen

De juiste school voor je kind vinden is in België een probleem. Om toch kans te maken op een plekje op de favoriete school kampeerden veel ouders afgelopen weekeinde voor de schoolpoort. Maandag begon de inschrijving voor het volgende schooljaar.

Veel scholen kampen met een tekort aan plaatsen en te veel interesse, zowel voor de kleuterklassen als voor de hogere klassen. Zusjes of broertjes van al schoolgaande kinderen krijgen voorrang, zodat het aantal nieuwe plekken beperkt is.

„Ik wil mijn zoontje naar de kleuterschool in ons eigen dorp sturen. We hebben geen andere keuze dan hier te kamperen”, zegt Tony Heynen in het Laatste Nieuws maandag, die zijn tent voor de school in Nossegem, vlakbij Brussel, zette.

In Hasselt heerst een echte festivalsfeer aan de schoolpoort. Bier, wijn en koelboxen zijn meegenomen om het kamperen aangenamer te maken. Thermo-ondergoed, skipakken en terrasverwarmers moeten voor warmte zorgen. „Om voor de komende negen jaar het beste voor je kind te hebben, stelt dit niets voor”, klinkt het onder de ouders, schrijft Het Belang van Limburg.