Nieuws
847313
Nieuws

Silent Circle toont opvolger Blackphone

Het Amerikaanse encryptiebedrijf Silent Circle heeft in Barcelona de opvolger van zijn spionagevrije BlackPhone getoond, evenals de eerste BlackPhone tablet. Beide apparaten verschijnen in de tweede helft van 2015 op de markt.

De BlackPhone 2 beschikt over dezelfde privacyfuncties als zijn voorganger, maar heeft betere specificaties. Zo wordt het apparaat aangedreven door een processor met acht rekenkernen en heeft het 3GB werkgeheugen, 32 GB opslaggeheugen en een grotere accu. Het 5,5 inch beeldscherm heeft een 1080p resolutie. Over de Blackphone+ tablet zijn nog geen specificaties bekendgemaakt.

De telefoon en tablet draaien op een vernieuwde versie van het op Android-gebaseerde besturingssysteem PrivatOS. Het nieuwe systeem beschikt over een nieuwe functie met de naam Spaces die er voor zorgt dat zakelijke en persoonlijke apps gescheiden blijven. Werkgevers krijgen de mogelijkheid om, indien nodig, zakelijke apps te vergrendelen en te wissen.

Naast Silent Circle’s versleutelde gesprek, berichten en contacten apps, beschikt het vernieuwde systeem ook over Silent meeting, een app die versleutelde conference-calls mogelijk maakt. Ook de in december gelanceerde Silent Store ontbreekt niet. In deze speciale app store zijn alleen op privacy-gerichte apps te vinden.