Nieuws/Binnenland
847314
Binnenland

Zaak tegen gangsterduo van start

Het criminele duo Antonio van der P. (25) en Enise B. (20), dat vorig jaar een spoor van geweld trok door Nederland, staat vandaag voor de rechter in Assen. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de twee van afpersing, bedreiging, diefstal met geweld, poging tot moord en poging tot doodslag. De rechtbank heeft vier dagen voor de zaak uitgetrokken.

Niet verwacht

Het duo liet maandag in de rechtbank weten dat ze niet hadden verwacht dat ze door de politie in Duitsland zouden worden aangehouden. Enise B. liet weten dat ze nauwelijks had meegekregen hoeveel commotie hun gewelddadige rooftocht teweeg had gebracht en de daaropvolgende klopjacht door de politie.

„Ik heb één keer iets op de radio gehoord” zei Enise B. (20). „Ik heb er verder niet over nagedacht. Ik had niet verwacht dat we ook in Duitsland werden gezocht.” Van der P. zei ook dat de arrestatie „een verrassing“ was.

Van der P. en B. werden op 26 februari 2014 in het Duitse Schwerte, bij Dortmund, aangehouden. Ze waren herkend door de eigenaresse van een pizzeria nadat de politie hun foto's en namen had verspreid.

 

Verdachte 'vergeten'

Het proces tegen het gangsterduo liep maandag enkele uren vertraging op. Van der P. zat niet in het busje dat hem van Zwolle naar de rechtbank in Assen moest brengen, meldt NOS. Volgens de Dienst Justitiële inrichtingen die gevangenen vervoert, vergat het Zwolse Huis van Bewaring hem in de bus te zetten.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");