Nieuws
847325
Nieuws

Sandisk plaatst 200GB op microSD-kaart

De nieuwste geheugenkaart van SanDisk beschikt over meer opslagcapaciteit dan de gemiddelde laptop met SSD-geheugen. De 200GB microSD-kaart maakt het mogelijk Android smartphones om te toveren in een harde schijf voor muziek en foto’s.

SanDisk kondigde vorig jaar tijdens het Mobile World Congress zijn eerste 128GB microSD-kaart aan. Het bedrijf is er dus in een jaar tijd ingeslaagd de capaciteit met 56 procent te verhogen, terwijl het kaartje nog dezelfde vormfactor heeft.

“Mobiele apparaten veranderen het spel compleet”, aldus SanDisk. “Zeven op de tien foto’s maken consumenten nu met smartphone of tablet en in 2019 zal dat gestegen zijn naar negen op de tien.”

Hoewel consumenten dus steeds meer behoefte hebben aan opslagcapaciteit, kunnen ze lang niet allemaal profiteren van de nieuwe microSD-kaart. Apple heeft nooit de optie aangeboden om het geheugen van de iPhone en iPad uit te breiden met geheugenkaartjes en Samsung heeft de mogelijkheid ook laten vallen bij zijn gisteren gepresenteerde Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.