Nieuws/Binnenland
847341
Binnenland

Indie games duiken op in House of Cards

Sinds afgelopen week lijkt iedereen het te hebben over het derde seizoen van House of Cards, dat nu te zien is via Netflix. Kevin Spacey's personage, de Amerikaanse president Frank Underwood, is dol op gamen en ditmaal duiken indie games Monument Valley en The Stanley Parable op.

In House of Cards is duidelijk te zien dat Spacey er rustig met zijn iPad bij gaat liggen op de bank om aan de slag te gaan met een nieuw level van Monument Valley. Verder speelt hij in een andere aflevering op de pc The Stanley Parable en worden in het derde seizoen ook Minecraft en PlayStation genoemd.

Tijdens vorige seizoenen kwamen al een keer Call of Duty en de PlayStation Vita aan bod. De kans dat het hier om product placement gaat, is groot. Ontwikkelaar Ustwo laat echter via Twitter weten dat dit met Monument Valley niet het geval is.

People have been asking, so we can confirm that MV appearing on House of Cards wasn't paid product placement, just a cool collaboration. — ustwogames (@ustwogames) 28 februari 2015