Nieuws/Binnenland
847353
Binnenland

Skylanders en Disney Infinity hebben Nintendo geholpen

Toen Nintendo van plan was de Amiibo-poppetjes op de markt te brengen, waren Japanse distributeurs niet enthousiast. Ze vonden de beeldjes te groot en duur. Vanwege het grote succes van Skylanders en Disney Infinity in het westen, besloot Nintendo toch door te zetten.

”Wanneer we kijken naar de categorie games met beeldjes zijn er twee bestaande franchises: Activision lanceerde Skylanders vier jaar gelden en Disney zijn Disney Infinity twee jaar terug. Toen wij de Amiibo lanceerden was een groep consumenten al bekend met het concept. Namelijk poppetjes die in schappen staan in de gamesectie van de winkel, die je kunt kopen en gebruiken in een game waarna er iets leuks gebeurd. Hierin was echter een groot verschil tussen Japan en de rest van de wereld," aldus Nintendo-president Satoru Iwata.

Dat Nintendo ondanks de terughoudendheid van de Japanse mark, toch zijn plannen heeft doorgezet, heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Sinds de lancering juni vorig jaar zijn er wereldwijd al 5,7 miljoen exemplaren verkocht van de Amiibo’s.