Nieuws/Binnenland
847358
Binnenland

Treinverkeer tot einde werkdag verstoord

De problemen met het treinverkeer rondom Utrecht Centraal duren waarschijnlijk tot 16.00 uur. Daarna moeten de treinen weer volgens dienstregeling rijden. Dat heeft de NS maandagochtend laten weten. De oorspronkelijke prognose was dat de verstoring rond het middaguur verholpen zou zijn, maar dat is rond half elf maandagochtend bijgesteld.

Door een kapotte bovenleiding rijden er sinds maandagochtend vroeg nauwelijks treinen van en naar Utrecht, het belangrijkste treinknooppunt van Nederland. Vorige maand waren daar ook een hele dag problemen met het treinverkeer, toen was een computerstoring de oorzaak.

Spoorbeheerder ProRail laat weten dat bij het opstarten van de treindienst een stuk bovenleiding van 6 meter lang kapot is gegaan. Dat gebeurde bij perron 11 op Utrecht Centraal. „Het defect heeft helaas forse gevolgen voor het treinverkeer van en naar dit station. ProRail en NS betreuren de overlast voor reizigers en werken met man en macht aan herstel”, aldus ProRail op de website.

De hal van station Utrecht staat ondertussen bomvol met vertwijfelde en gefrustreerde reizigers en stewards die de gestrande mensen zoveel en zo goed mogelijk proberen te informeren. De meeste mensen worden naar de bussen geleid die tussen Utrecht en Schiphol, Den Bosch, Driebergen-Zeist en Bijlmer ArenA rijden. Ook rijdt een aantal treinen nog wel, zoals naar Hilversum.